
Letselschade, kosteloos advies en bijstand
Bij het oplopen van letselschade komt veel kijken. Allereerst de persoon in kwestie. Deze heeft medische hulp nodig en wellicht ondersteuning op andere vlakken (gezin, huishouden, etc.). Misschien is het niet eens meer mogelijk om te werken, en moet je ook verzuimen op je werk en krijg je daar te maken met een re-integratietraject. Het kan zijn dat je auto kapot is en ook niet meer te maken valt. Hoe kom je bij de dokter? Betrokken raken bij een ongeval met letsel is voor niemand leuk. Naast het lichamelijke herstel komen er heel veel praktische en administratieve kanten bij.
Dan komt de vraag: is er iemand verantwoordelijk voor het opgelopen letsel? Zo ja, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn schade vergoed krijg? Wie moet ik aanspreken en hoe doe ik dat? Wie gaat mijn schade betalen en hoe lang gaat dit duren?
Dit is nog maar een kleine greep waar een gemiddeld persoon met letsel mee te maken krijgt. Je focus zou moeten liggen op lichamelijk herstel, maar in de praktijk kan dit nog wel eens anders liggen. Daarom kan het heel fijn zijn als iemand anders je helpt en ondersteunt met de administratieve kant. Iemand die jou helpt met het verhalen van jouw schade op de andere partij. VDH Rechtshulp kent elke stap in een letselschadetraject en kan op elk vlak ondersteunen. Zo kan de focus op lichamelijk herstel blijven en gaat er geen onnodige energie verloren.
VDH Rechtshulp helpt jou gratis bij:
- Een verkeersongeval in Nederland
- Een ongeluk tijdens het werk
- Ongevallen in en rondom het huis waarvoor iemand anders aansprakelijk is (bijv. een hondenbeet)
VDH Rechtshulp helpt jou als volgt:
- Schade voor je vaststellen
- De andere partij aansprakelijk stellen
- Expert inschakelen
- Jouw schade verhalen op de andere partij
VDH Rechtshulp kan je helaas niet helpen bij:
- Een medische fout
- Mishandeling
- Ondeugdelijk product
- Een zedendelict
- Ongeval buiten Nederland
VDH Rechtshulp kan je ook niet helpen als:
- De schade langer dan 3 jaar geleden heeft plaatsgevonden
- Er geen aansprakelijke partij is om de schade op te verhalen
- Het schade is waarvoor jij zelf verzekerd bent
- Een gerechtelijke procedure nodig is
Stap 1
- Melden letselschade
- Vrijblijvend telefonisch contact om jouw letselschadeclaim te bespreken en te bepalen wie er aansprakelijk is voor jouw schade.
Stap 2
- Veroorzaker aansprakelijk stellen voor jouw schade.
Stap 3
- Is aansprakelijkheid erkend? Dan stellen wij jouw schade vast.
- Vervolgens verhalen wij al jouw schade op de aansprakelijke verzekeraar. Ook jouw juridische kosten. Zo kan VDH Rechtshulp jou geheel kosteloos bijstaan.
VDH Rechtshulp werkt volgens de gedragscodes van De Letselschade Raad. De gedragscodes zien op een voorspoedig en transparant traject, met respect voor de benadeelde. Je vindt meer informatie over de belangrijkste richtlijnen en gedragscodes door op onderstaand logo te klikken.